logo design
   
  psikologjia
  Teoria Cannon-Brad
 Kjo teori u themelua nga Walter Cannon (1927) dhe Philip Bard (1928).

Sipas kesaj teorie, talamusi dergon impulse ne koren e trurit dhe njekohesisht kontrollon eksitimin e pergjithshem fiziologjik te sistemit nervor simpatik. Kjo eshte arsyeja qe emocioni dhe eksitimi fiziologjik rrjedhin ne te njejten kohe.
Kane kaluar pothuajse 80 vjet dhe siç e dime shkenca nuk bazohet vetem me hipoteza dhe arsyetime teorike, por arrine te shpjegoje me fakte e prova vertetsine e saj. Ashtu si edhe ne kete rast ne dime qe eshte hipotalamusi (ai) (ajo) pjese e trurit e pergjegjshme ne perjetimin e emocioneve.
 Per sa i perket faktit qe emocioni rrjedh paralelisht me eksitimin fiziologjik, edhe ketu ashtu si ne teorin James-Lange, nuk mund te vertetohet.

         Teoria Cannon Bard
                                                          Ndjenja
 Ngacmuesi    Talamusi ⇒⇒
                                                          Eksitimi


 
  visits 50739 visitatori (129852 hits) Pèrmbajtja e kèsaj faqe èshtè e tuteluar nga Copyright. KUJDES!!! Permbajtja e kesaj faqe eshte vetem ne nivel informative