logo design
   
  psikologjia
  Hypnosis-hipnozi
 
Hipnozi eshte nje proçes ku ne te cilin marrin pjese hipnotizuesi dhe i hipnotizuari.
                                                                                                       
  Hipnozi karakterizohet ne menyre te veçant nga: 
1- perqendrimi i madh (i shumte) 
2- nga relaksi ekstrem dhe 
3- nga sygjerimi intensive. 

Komunikimi hipnotik ka nje histori mbi 100 vjeçare. Persa i perket menyres se si njeriu perjeton keto momente hipnotizuese,mund te themi se nuk ka ndryshuar asgje. Ne te kunderten menyra e te venit ne hipnos me sygjerime (keshilla) qe arrijne ta kalojne lehtesisht nivelin e perqendrimit, dhe hyjne ne komunikim te drejtperdrejt me Uni-n(L'Io) instiktiv dhe emotiv te personit ne hipnotizim ka pesuar ndryshime graduale. Argumentet qe trajton hipnozi klinike permbledhin nje game te gjere problemesh te cilat i perkasin te kaluares. Ndersa shume klinik te tjere e kane perdorur hipnosin si nje teknik per rekuperimin e kujteses se atyre  momenteve si p.sh. abuseve seksuale apo te jeteve te kaluara. Te tjere klinik si.p.sh. psikolog,apo hipnoterapist apo edhe psikoterapist, e kane perdorur kete teknik per te zbuluar te verteten e koshiences se vepruar, duke iu imponuar ne menyre kostante inkoshences (incoscenza) e cila magazinon keto te verteta. Teknikat qe perdoren ne induktimin e hipnosit jane te ndryshme. Me poshte ju citojm disa prej tyre
- IPNOZI KLASIKE -- teknik e shpejt dhe me efiçence, disa e quajne dhe si tekniken me te shkelqyer
-IPNOZI ERICKSONIANA
-IPNOZI SIMBOLIKE

Sot neurologjia (dege e mjeksis qe studion sistemin nervor) mbeshtet tezen se shkalla(gjendja) e koshiences qe indukton hipnozi, mund te na jap mundesin te plasmojm nje lloj konfigurimi neuronesh ne  tru. ç'do mendimi yne korrispondon me nje konfigurim specifik neural. P.sh nese do te vendos te levis kemben, neuronet marrin menjehere nje lloj vendodhjeje. Pra mund tè rikonfigurojm qelizat nervore dhe si rrjedhoj te heqim limitet e brendeshme, dhe te marrim obiektivat e duhura.

 
  visits 50739 visitatori (129877 hits) Pèrmbajtja e kèsaj faqe èshtè e tuteluar nga Copyright. KUJDES!!! Permbajtja e kesaj faqe eshte vetem ne nivel informative