logo design
   
  psikologjia
  fjalor
 

      

 

                                                                   Fjalor
A
Ablation.Procedura e heqjes se trurit me operacio kirurgjikal.
Adrenalina.Hormon i prodhuar nga gjendrat e adrenalines e qè merr pjesè né eksitimin fiziologjik.
Afazia. Çrregullim gjatè tè cilit personi rumbe aftesine pèr tè kuptuar ç’thuhet.
Afsh.  Periudha e predispozicionit seksual te kafshet femra.
Agorafobia.Çrregullim gjatè tè cilit individi ka frikè nga vendet dhe situatat né tè cilat ai do ta kishte tè pakèndshme qèndrimin ose do ta kishte tè vèshtirè largimin.
Akomodim.Proçes i zhvillimit kognitiv qè ka tè bèjè me ndryshimin dhe riorganizimin e kuadrit (imazhit) mendor, pèr tè krijuar hapèsirè pèr njè pèrvojè ose ide tè re.
Akte kompulsive.Rituale te kryera nga persona obsesivè-kompulsivè pèr tè paksuar ankthin.
Amigdala.Pjesè e trurit né sistemin limbik qè ka tè bèjè me emozionet.
Androgjen.Hormon seksual mashkullor i prodhuar nga testikujt.
Androgjin.Tip i personalitetit né tè cilin individi shfaq karakteristika tè forta mashkullore dhe femerore.
Anoreksia nervore. Çrregullim i tè ngrènit gjatè tè cilit individi bie né peshè, pèr shkak tè kufizimeve qè i vè vetè tè ngrènit.
Ankth.Njè ndjenjè e paqartè frike dhe mbrojtjeje; frika e individit nga kèrkesat e vena, tè cilat ai nuk èshtè né gjendje t’i kuptojè qartè.
Apnea e gjrumit.Çrregullim gjumi né tè cilin personi ndalon sé marri frym dhe zgjohet menjèherè porsa ka rènè tè flerè.
 Asimilimi.Proces i zhvillimit kognitiv; ndodh kur né imazhin mendore tè fèmijève hyn dicka e re.
Asosacioni i lirè. Teknikè psikoanalitike me tè cilèn pacienti thotè gjithçka qè i shkon nèpèr mend.
Arketipet.Idetè e pavetèdijshme universale qè kanè njerzit, sipas teorise sé Jungut mbi personalitetin.
Atashim.Proçes gjatè tè cilit individi shfaq sjellje qè nxisin afèrsi me objekte ose persona tè veçantè.
Autizèm.Çrregullim i personalitetit gjatè tè cilit fèmija nuk reagon né mènyrè sociale ndaj njerèzve.
B


K
 Kujtesa. Eshte proçesi qè ka tè beje me depozitimin e informacionit qè mèsohet, nè mènye qè ai tè merret dhe tè pèrdoret mè vonè.             
faqja ne permirsim..... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
  visits 50501 visitatori (129482 hits) Pèrmbajtja e kèsaj faqe èshtè e tuteluar nga Copyright. KUJDES!!! Permbajtja e kesaj faqe eshte vetem ne nivel informative