logo design
   
  psikologjia
  Personalitetet, sipas Jung
 
Sipas Jung ekzistojne tetè tipe tè  personalitetit
1- Tipi mendimtar ekstravaret ose i jashtem. Ky tip èshtè objektiv dhe dogmatik.

2- Tipi emocional i jashtèm . Ky èshtè njè tip shumè emocional dhe komformist.

3- Tipi ndjesor i jashtèm. Ky tip dèshiron tè njohè njerèz dhe provoj gjèra tè reja.

4- Tipi intuitiv i jashtèm. Ky tip èshtè tip krijues, dhe mund tè nxis edhe tè tjeret.

5- Tipi mendimtar i brendshèm. Ky èshtè tipi qè rri i veçuar dhe pèrqendrohet nè idetè.

6- Tipi emocional i brendshèm. Ky tip èshtè i qetè dhe i turpshèm.

7- Tipi ndjesor i brendshèm. Ky tip èshtè i ndjeshèm dhe indiferent.

8- Dhe tipi intuitiv i brendshèm. Ky tip èshtè shpesh eksentrik dhe i turpshèm.
Tipat psikologjikè te  Jungut formojnè thelbin e nje tesi qè quhet Indikatori i Tipit Myers-Briggs (ITMB)

 
  visits 50739 visitatori (129863 hits) Pèrmbajtja e kèsaj faqe èshtè e tuteluar nga Copyright. KUJDES!!! Permbajtja e kesaj faqe eshte vetem ne nivel informative