logo design
   
  psikologjia
  Te rejat ne psikologji
 


DHjetor 2007⇒ Efekti preventiv mbi perseritjen e renies se  pjesmarrjes ne terapin psikoedukative e lidhur me tratamentin antidepresive ne fazen akute.
Per me shume vizito artikullin ketu ►►
NJE VERIFIKIM FIZIOLOGJIK I EMPATISE GJATE ULJEVE PSIKOTERAPIKE


Nje grup kerkuesish amerikan kane publikuar nje studim mbi lidhjen "trekendore"  ndermjet, perputhjeve te parametrave fisiologjik, empatis se terapeutit persa mund te marre nga pacienti, dhe atyre  proceseve socil-emotive gjate psikoterapise. Parametri i studiuar ose i matur ka qene ai i (skin conductivity), mbas te cilit jane rregjistruar impresionet subjektive nga ana e pacienteve, e shkalles se empatis te terapeutit. 

Per me shume kliko ketu ►►
NEURONI-PASQYRE DHE STIMUJ DEGJIMI

Eshte e njohur tashme aftesia e disa prej zonave ne tru te aktivohen ne pergjigje qofte te aksioneve te tyre por edhe ne marrjen e informacioneve sensoriale te te njejtave aksione te kryera nga individ te tjere...

 Ky artikull eshte publikuar ne revisten Current Biology.

 
  visits 50739 visitatori (129869 hits) Pèrmbajtja e kèsaj faqe èshtè e tuteluar nga Copyright. KUJDES!!! Permbajtja e kesaj faqe eshte vetem ne nivel informative